De wijngaarden zijn omringd door inheemse bossen, waar de Andes en kust elkaar bereiken. De druiven die hierin worden gebruikt
komen van de hogere hellingen van dit landgoed. Alle wijngaarden en de druiven zijn biologisch onderhouden en geteeld,
Een blend die de diversiteit van elk van onze wijngaarden samenbrengt Cabernet Sauvignon is de basis en biedt structuur, terwijl Merlot zorgt voor de smaakexplosie. Carménère geeft zachtheid, gecombineerd met de complexe afwerking van de Petit Verdot. Cabernet Franc zorg voor de elegante afronk en de langdurige smaak.
Land | Chili |
Regio | Colchagua Valley |
Jaargang | 2017 |
Druif | Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Petit Verdot |
Lagering | Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten |
Temperatuur | 16 - 18°C |
Bewaarpotentie | 5 jaar na oogst te bewaren |
Wijn & Spijs | Gergrild vlees en sterke kazen |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Krachtig en complex rood |
Alcohol | 13,5% |
Primus streeft naar het creëren van de beste expressie van wijn van de meest opvallende druiven in onze velden. Elk van de erkende beroepen heeft een onderscheidend zegel waarmee we een uitstekende wijn kunnen leveren.
Druiven voor Primus worden met de hand geoogst in biologisch bewerkte wijngaarden. Gisting vindt uitsluitend plaats in open vijvers met inheemse gisten, waardoor het potentieel van elke variëteit wordt gemaximaliseerd. Dit wordt aangevuld door de veroudering in verschillende containers - en Franse eiken vaten - die hun evolutie voltooien, waarbij het beste fruit van onze valleien wordt omgezet in expressieve wijnen, van grote elegantie, balans en frisheid. Een perfecte aanvulling voor verschillende gastronomische stijlen.