Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 616 wijnen

Prunotto Bansella Nizza 2021

Herkomst: Italië, Piemonte
Druif: Barbera
Vol en rond rood, Pruimen, Viooltjes, Vol, Frisse afdronk
Een van Prunotto's Cruwijnen, gemaakt van 100% Barbera druiven en afkomstig uit de nieuwe (sinds 2014) DOCG Nizza in Piemonte. De wijn heeft 9 maanden op houten vaten gerijpt. Heerlijke kenmerkende fruitigheid van de Barbera ondersteund door de houtrijping, maken dit een heerlijk glas.
€ 24.50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Intens robijnrode kleur. Rijke fruitige aroma's van pruimen, viooltjes, chocolade en drop. Een volle, gebalanceerde smaak met frisse zuren in de afronk.

Gianluca
Wijnkaartnaam Prunotto Bansella Nizza
Land Italië
Regio Piemonte
Jaargang 2021
Druif Barbera
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8-12 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Mooi bij diverse vlees- en wildgerechten en kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14,5%
Piemonte
In het Noordwesten van Italië ten zuiden van Turijn, ligt een van de meest bijzondere streken van Italië; Piemonte. Dit schitterende glooiende landschap is waar de wereldberoemde Barolo en Barbaresco zich perfect thuis voelen. Zij bevinden zich dan ook in het heerlijke gezelschap van truffels, amandel- en hazelnootbomen, de lekkerste kazen en de mooiste pasta’s. Alles gemaakt volgens de slowfood beweging die in dit gebied is ontstaan, maakt dit tot de culinaire hemel op aarde.
 
Prunotto
Op deze bijzondere plek ligt ook de geschiedenis van het wijnhuis Prunotto, die al meer een eeuw terug gaat. Het belangrijkste hoofdstuk begon in 1989 toen de familie Antinori het estate overnam. Met respect voor de lokale druivensoorten en methodes ging de oudste dochter van Piero; Albiera, aan de slag om de kwaliteit van de wijnen nog hoger te krijgen. 
 
Nebbiolo & Barbera
Nebbiolo en Barbera zijn de druiven achter de grote wijnen uit het gebied. Nebbiolo is de druif van de Barolo en Barbaresco en de meest bekende van de twee. Deze druif brengt lichtrode wijnen voort, die uitblinken in kracht en complexiteit en een groot bewaarpotentieel hebben. Maar Barbera is aan een opmars bezig, dit komt voornamelijk omdat de wijnmakers de potentie van deze druif nu volop benutten. Heerlijke, fruitige wijnen met veel diepgang zijn het resultaat. En, hoe kan het ook anders, deze wijnen zijn een fenomenale match met al het culinaire moois uit het gebied.
 
Authentiek Piemonte
Door de jaren heen zijn er veel producenten neergestreken in Piemonte, die allemaal een stukje van de lappendeken aan wijngaarden wilden benutten om wijn te maken. Hierdoor zijn er inmiddels enorm veel verschillende stijlen van Barolo. De familie Antinori kiest er echter altijd voor om trouw te blijven aan de originele details van het gebied. Ze werken met traditionele methodes die al eeuwenlang worden gebruikt in het gebied om wijn te maken en voegen hier een flinke dosis kennis en innovatie aan toe. Het allerbelangrijkste is dat de wijn te herleiden is naar zijn herkomst. De wijnen van Prunotto zijn allemaal onmiskenbaar authentiek Piemonte. Elegant, een prachtige complexiteit en een enorm bewaarpotentieel. 
 
Iconische Barolo
Vigna Colonnello is de icoonwijn van Prunotto. Gemaakt van 100% nebbiolo druiven is dit de riserva wijn van Barolo en Barolo Bussia. De druiven komen van een specifieke hectare grond binnen de Bussia wijngaard, de Colonnello wijngaard genoemd. Met oude wijnstokken, een bijzondere bodemsamenstelling en de perfecte ligging werd besloten om van dit stukje wijngaard een aparte wijn te maken, de fantastische Vigna Colonnello. De Barolo Bussia is ook een fantastisch visitekaartje uit het gebied. Deze wijn komt van de gelijknamige amphitheater-wijngaard Bussia. Prunotto was de eerste in het gebied die in 1961 een single vineyard Barolo Bussia produceerde. Naast Barolo’s maakt Prunotto een selectie prachtige andere wijnen, waaronder de eveneens beroemde Barbaresco, een Barbera d’Alba en Barbera d’Asti, Langhe Arneis en Moscato d’Asti.
 
Prunotto
92 punten - James Suckling (oogst 2016)
91 punten - Falstaff (oogst 2019)
Anderen kochten ook