Ook voor deze Peperino maakt Teruzzi gebruik van een lokale druif; Sangiovese, en een internationale druif; Merlot. Deze blend geeft een prachtige vertaling van het terroir in de Toscaanse regio waar over het algemeen de wijnen met de hoogste waarderingen vandaan komen.
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Jaargang | 2020 |
Druif | Merlot, Sangiovese |
Lagering | Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten |
Temperatuur | 16 - 18°C |
Bewaarpotentie | 5-10 jaar |
Wijn & Spijs | Lekker bij gegrild rood vlees en stevige stoofschotels |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Vol en rond |
Alcohol | 13,5% |
De oorsprong van Teruzzi gaat terug naar 1974, toen het werd opgericht. Het landgoed beslaat inmiddels zo'n 180 hectare, waarvan 96 hectare aan wijngaarden. In 2016 trad Teruzzi toe tot de Terra Moretti Group. De Terra Moretti Group zet de visie van oprichter Enrico Teruzzi verder voort. In het betoverende landschap van Toscane met de glooiende heuvels ligt het dorp San Gimignano. Bekend om zijn karakteristieke torens, omringd door de typische biodiversiteit van de regio: wijngaarden, olijfboomgaarden, bebouwde velden en bovenal veel groen. Het is in dit landschap waar al sinds de Middeleeuwen de belangrijkste witte wijn van de regio word geproduceerd: Vernaccia di San Gimignano.