Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 518 wijnen
Umani Ronchi
Le Busche Marche Chardonnay IGT
2018
Herkomst: Italië, Marche
Druif: Chardonnay
Smaakvol en complex wit, Stoer, stevig, rijp, meloen
Een fijne Chardonnay met een mooie mineraliteit en een stoer karakter. Veel expressie in de neus en een rijke smaak van meloen en amandelen.
€ 17,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Le Busche is een van de 'oudste' witte wijnen van Umani Ronchi. Het werd in 1986 'geboren' en vernoemd naar de gelijknamige wijngaard, toen nog een blend van Chardonnay, Verdicchio en een kleine hoeveelheid Sauvignon Blanc. Sinds eind jaren negentig is Le Busche gemaakt van 100% Chardonnay.

Umani Ronchi Wijnmakers
Wijnkaartnaam Umani Ronchi Le Busche Marche Chardonnay IGT
Land Italië
Regio Marche
Jaargang 2018
Druif Chardonnay
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 12 - 14°C
Wijn & Spijs Ideaal bij vis, wit vlees en overrijpe kazen
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 12,5%

Het verhaal van Umani Ronchi begint in 1957 in Cupramontana, in het hart van Verdicchio Classico. Ondertussen staat nu alweer de 3e generatie aan het roer van dit top familiebedrijf. De constante zoektocht naar de beste gebieden, technieken en vakmanschap hebben het kleine bedrijf van de familie Bianchi-Bernetti in staat gesteld te groeien en tegelijkertijd de authenticiteit en focus op kwaliteit te waarborgen. Zij behoren ondertussen tot de 19 meest toonaangevende Italiaanse wijnbedrijven en maken deel uit van het Instituto del Vino di Qualitá. Jaar na jaar behalen zij prestigieuze scores voor hun wijnen in zowel de Italiaanse als internationale pers.

Van Castelli di Jesi tot Conero en Abruzzo; Umani Ronchi bezit in totaal 210 hectare wijngaarden met o.a. de druiven Verdicchio, Montepulciano en Pecorino. Twaalf wijngaarden, samen goed voor 185 km aan rijen wijnstokken, die strikt volgens de principes van biologische landbouw worden verbouwd!
 

Umani Ronchi