Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 518 wijnen
Umani Ronchi
Maximo Marche Bianco IGT Botrytis
Herkomst: Italië, Marche
Druif: Sauvignon Blanc
Zoet, Elegant, rijp, fruit, vijg
Een prachtige gouden kleur met ambertinten. In de neus komen uitgesproken geuren van honing, abrikoos en perzik tot uiting.
€ 28,25 | 37.5cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Dankzij de zeer bijzondere klimatologische omstandigheden veroorzaakt door de afwisseling van hoge luchtvochtigheid en drogere luchtstromen bij vrij lage temperaturen worden de Sauvignon Blanc-druiven aangevallen door Botrytis Cinerea in zijn meest ‘nobele’ vorm. Dit geeft de wijn ongelooflijk complexiteit en zeldzame smaken en aroma's.
Maximo is een wijn die zeker uniek is omdat hij het product is van klimatologische omstandigheden die zelf uniek te noemen zijn. Het is gemaakt in het hoogste gedeelte van het Villa Bianchi landgoed. De naam is een eerbetoon aan Dr. Massimo Bernetti

Umani Ronchi Wijnmakers
Wijnkaartnaam Umani Ronchi Maximo Marche Bianco IGT Botrytis
Land Italië
Regio Marche
Druif Sauvignon Blanc
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Perfect bij patisserie en pittige kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Zoet
Alcohol 13%

Het verhaal van Umani Ronchi begint in 1957 in Cupramontana, in het hart van Verdicchio Classico. Ondertussen staat nu alweer de 3e generatie aan het roer van dit top familiebedrijf. De constante zoektocht naar de beste gebieden, technieken en vakmanschap hebben het kleine bedrijf van de familie Bianchi-Bernetti in staat gesteld te groeien en tegelijkertijd de authenticiteit en focus op kwaliteit te waarborgen. Zij behoren ondertussen tot de 19 meest toonaangevende Italiaanse wijnbedrijven en maken deel uit van het Instituto del Vino di Qualitá. Jaar na jaar behalen zij prestigieuze scores voor hun wijnen in zowel de Italiaanse als internationale pers.

Van Castelli di Jesi tot Conero en Abruzzo; Umani Ronchi bezit in totaal 210 hectare wijngaarden met o.a. de druiven Verdicchio, Montepulciano en Pecorino. Twaalf wijngaarden, samen goed voor 185 km aan rijen wijnstokken, die strikt volgens de principes van biologische landbouw worden verbouwd!
 

Umani Ronchi