Voor 11:00 besteld, morgen in huis
Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Thuiswinkel waarborg
Ruime keuze uit 493 wijnen
Banner_Rose_jen.jpg

Zin in Rosé?

 
Stelling 1: Rosé is een mix van rode en witte wijn
Ja en Nee. Veel rosé wordt, net als rode wijn, vaak gemaakt van blauwe druiven. Het contact van de schillen met het sap is bij rosé echter korter, waardoor de kleur bescheidener is dan bij rode wijn. Een hoogwaardig voorbeeld waar rode wijn wordt toegevoegd aan witte wijn, is Champagne rosé. Hier wordt een kleine hoeveelheid Pinot Noir toegevoegd om die mooie rosé kleur te krijgen.
 
Stelling 2: Rosé is altijd roze van kleur
Nee, rosé kent veel kleurvarianten. De kleur varieert van licht zalmkleurig tot fel aardbei roze. De kleurintensiteit wordt bepaald door de duur waarmee de schillen in contact zijn met het druivensap. In Nederland en omringende landen is de ‘Provence kleur’ nu erg populair, maar in Spanje willen ze juist mooie donkere rosado’s in het glas.

Stelling 3: Rosé is een vrouwendrankje
Echte mannen drinken rosé. En gelukkig zien wij ook steeds meer mannen genieten van deze heerlijke wijn. Veel gerechten en momenten schreeuwen om een heerlijk glas rosé. 
 
Stelling 4: Rosé komt uit de Provence
Nee, net als witte en rode wijn wordt rosé wijn op verschillende locaties op de wereld geproduceerd. De wereldwijde favoriet is de Provence rosé maar ook Spanje, Italië, Zuid-Afrika, Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Duitsland produceren heerlijke rosés. 
 
Stelling 5: Rosé is alleen te drinken tijdens de zomer
Nee. Het klopt dat rosé het beste matcht bij gerechten die zomers van aard zijn, maar in de overige maanden van het jaar is deze heerlijke wijn ook een volwaardige tafelgenoot. Zeker de klasse roséwijnen van Chateau d’Esclans zijn het hele jaar door een feest en perfect alternatief voor witte wijn bij gerechten. Waarom geen Whispering Angel met kerst?

gerelateerde blogs

10 Whispering Angel blogbanner

Château d'Esclans & de Whispering Angel

Doe je ogen dicht en beeld je een statig château in de Provence in. Et voilà, je ziet château d’Esclans! Een chateau, die je als aanvoerder wil!

Chateaudesclanswijnen

Dé topselectie van Château d'Esclans!

De engeltjes fluisterden het al; deze rosé is een genot om te drinken. Daarnaast heeft dit wijnhuis de titel ‘European Winery of the Year’ gekregen.

34 Tormaresca Calafuria Italies beste rose

Tormaresca Calafuria: Italië's beste rosé

Eén van de best bewaarde geheimen van Italië is Puglia; de hak van de Italiaanse laars. Met zijn prachtige landschap gevormd door de zee.

3 provence rose producent blogbanner

De beste Provence Rosé producent

Niet alleen de Wine Enthusiast is lyrisch over de Whispering Angel, Rock Angel, Les Clans en Garrus.