Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 472 wijnen
https://winelist.nl/media/cache/16x9_thumb/media/image/article-overview/55-Domaine-Fournier-blogbanner-zonder-tekst.jpg

Fournier Pere & Fils

Domaine Fournier
Oud-topman van de Amsterdamse aandelenbeurs, Joost van der Does de Willebois, stapte tien jaar geleden over naar de wijn. Tegenwoordig is hij eigenaar van het iconische wijnhuis Fournier Père et Fils in Sancerre. Fournier bezit meer dan 60 hectare topwijngaarden in de meest prestigieuze appellations, zoals Sancerre, Pouilly Fumé en Menetou-Salon.

Top 100 Wineries
Domaine Fournier is voor het tweede jaar op rij opgenomen in de beste 100 wijngoederen door het toonaangevende magazine Wines & Spirits. Niet slecht voor een avontuur dat 10 jaar geleden begon met 10 hectare in Touraine. De wijnen van Domaine Fournier scoren uitzonderlijk goed bij internationale en nationale wijnschrijvers, zoals James Suckling.
 
Sancerre Silex 2020
Het 'Silex'-terroir produceert de meest gewilde Sancerre dankzij de elegantie en de intense mineraliteit. De Silex wijngaard ligt langs de Loire rivier. De stenen bedding verzameld overdag de warmte van de zon en straalt dit 's nachts uit, waardoor het rijpingsproces van de druiven wordt versneld. Typerend voor deze Sauvignon Blanc zijn de uitbundige tonen van fruit, vuursteen en de lange afdronk met frisse zuren.
James Suckling 92 punten (oogst 2019). 
 
F. de Fournier
Naast de icoonwijnen uit de bekende appellations, maakt Domaine Fournier ook een geweldige 'instap' Sauvignon Blanc en Pinot Noir. Deze F. de Fournier wijnen zijn een perfect voorbeeld van de expertise van Domaine Fournier.
Sauvignon Blanc; knisperend droog met een uitgesproken, frisse geur van groene appels en citrus met in de smaak passievrucht, buxus en kruiden. 90 punten - James Suckling (oogst 2019)
Pinot Noir; deze wijn is elegant en rond en heeft een mooie heldere kleur. In de geur en smaak herken je frambozen, zwarte bes, kruiden en gras. 91 punten - International Wine & Spirit Competition (oogst 2019)
 
Deze actie is reeds gesloten