Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 472 wijnen
https://winelist.nl/media/cache/16x9_thumb/media/image/article-overview/40-La-Parcelle-8-blogbanner-zonder-tekst.jpg

Lapostolle Parcelle 8

La Parcelle 8
U heeft in het afgelopen jaar kennis gemaakt met de unieke Clos Apalta, dé icoonwijn van Lapostolle in Chili, die zich kan meten met de wereldtop. Nu lanceert Lapostolle van een meer dan 100 jaar oude wijngaard een Single Vineyard wijn: La Parcelle 8. James Suckling mocht de wijn als eerste beoordelen, hij gaf de wijn maar liefst 98/100 punten. Een ongekend hoge score voor een eerste oogst van een nieuwe wijn.
La Parcelle 8 komt van het eerste perceel dat de familie zag toen ze de Apalta-vallei bereikten. Het was deze unieke wijngaard die het begin zou worden van dit Chileense hoofdstuk van Lapostolle. De wijn is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon. De opbrengst van deze Cabernet Sauvignon druiven is extreem laag, wat resulteert in zeer veel concentratie in de wijn. De wijn heeft een elegante en complexe neus, met intense geuren van rood fruit, kruiden en specerijen en aroma's van goed geïntegreerd eikenhout. De wijn heeft een klassieke structuur, met elegante en lange tannines en een lange fluwelen afdronk.
 
Cuvée Alexandre Serie
Lapostolle maakt meer wijnen van wereldklasse en ook voor aantrekkelijke prijzen. Zo is de Cuvée Alexandre serie werkelijk uitmuntend, zeker gezien de prijs. Er zijn weinig wijnen die 94-95 punten scoren op het prijspunt rond de 20 euro per fles.
De drie wijnen uit de Cuvée Alexandre serie kunnen wat langer rijpen. Ze beginnen op dronk te komen, maar zullen zich tussen 2023-2028 perfect hebben ontplooit. 
 
Deze actie is reeds gesloten