Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 518 wijnen
https://winelist.nl/media/cache/16x9_thumb/media/image/article-overview/blogbanner-umani-ronchi_high_res.jpg

Umani Ronchi

Umani Ronchi is een van de meest toonaangevende wijndomeinen in het hart van de Marken en Abruzzen, Italië. Opgericht in 1957 in het pittoreske dorp Cupramontano door Gino Umani Ronchi. Diverse wijnen van het domein scoren bij wijnschrijvers als Robert Parkers’ Wine Advocate structureel ruim in de 90 punten en u zult proeven; daar zit geen punt teveel bij! De intens karaktervolle wijnen van met name de inheemse druivenrassen verrassen met een verbluffend goede prijs-/kwaliteitverhouding. Maak nu kennis met onze nieuwste aanwinst!
 
Het wijndomein
Sinds 1990 is het Michele Bernetti, die samen met de beroemde Toscaanse oenoloog Giacomo Tachis de wijnen naar de absolute top van de regio heeft gebracht. Als premium referentie de Pelago, een blend van het edele regionale druivenras Montepulciano (50%) met 40% Cabernet Sauvignon en 10% Merlot. Umani Ronchi produceert vandaag de dag jaarlijks 2,9 miljoen flessen wijn en heeft export over meer dan 40 landen.
 
Instituto del Vino di qualita’-grandi marchi
Sinds 2012 maakt Umani Rochi als lid deel uit van het prestigieuze Instituto del Vino di qualita’-grandi marchi, een groep van slechts 19 toonaangevende familiebedrijven – waartoe bijvoorbeeld ook de bekende wijnhuizen Marchese Antinori en Masi Agricola behoren - die in het topsegment dezelfde kernwaarden, strategie en doelen delen.
 
Umani Ronchi
Tot 24 november bieden wij een aantal wijnen van Umani Ronchi tegen speciale prijzen aan. Probeer bijvoorbeeld Verdicchio zowel fris, alsook prachtig elegant hout gelagerd, Montepulciano van de algemene appellatie, tot aan de top, of één van de cru wijnen; Pelago (92 punten) en Campo San Giorgio (95 punten). Deze wijnen meten zich met de top van Italië. Lees er alles over in onze blog en bestel de wijnen, al vanaf € 10,95 per fles.

 

Onze tip
Verdicchio is dé referentie uit het gebied voor witte wijnen en is er in 2 varianten; fris, alsook prachtig elegant hout gelagerd. Probeer Montepulciano van de algemene appellatie, tot aan de top. De cru wijnen zijn zeer de moeite waard, ook om nog een aantal jaren op te leggen; Pelago (92 punten) en Campo San Giorgio (95 punten). Deze wijnen meten zich met de top van Italië.
 
8 Resultaten gevonden